De boterachtige smaken van gezonde Bulgaarse yoghurt en kenmerkende witte kaas
Maak je klaar om in een heerlijke en romige dip te duiken die zeker een hit zal zijn bij elke bijeenkomst. Zoet, romig en hartig in één, deze dip is perfect voor of het nu een weekend- of een doordeweeks diner is. Geïnspireerd door Bulgaarse yoghurt, heeft deze dip de zoete en boterachtige smaken van een stevige textuur die kenmerkend is voor elke dip op basis van kaas. Om tijd te besparen zonder enige smaak op te offeren, serveer je dit met maïschips, geroosterde stokbroodplakjes of je favoriete verse groenten.
Wijn suggestie:
Een nobele, gepolijste aroma’s van rijpe abrikozen, geroosterde noten en honing, zoals Tsarev Brod Riesling Amber Harvest, brengen de rijke en romige textuur van de dip in evenwicht.

Ingrediënten Voor 4-6 porties
- 200 g Bulgaarse witte koekaas, verkruimeld
- 60 g roomkaas, ricotta of kwark
- 100 g Bulgaarse yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1 el gehakte verse peterselie, dille en munt
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Ingrediënten voor decoratie
- olijfolie
- grof gehakte walnoten
- Rode paprikavlokken
- saffraan
- Verse peterselie, dille, muntblaadjes
Routebeschrijving
Alle ingrediënten voor de dip worden in een keukenmachine gemengd en vermalen tot er een pasta ontstaat. Pas wel op met het zout, want de kaas kan behoorlijk zout zijn!
Als het klaar is, doe je het in een pot of doos met deksel en bewaar je het 3-4 dagen in de koelkast.
Voor het serveren kun je het besprenkelen met olijfolie en een combinatie maken met walnoten, rode peper, saffraan en verse groene kruiden.
Het is geschikt om te serveren met verse of geroosterde groenten, met crackers, soepstengels of geroosterd brood.